Bali is een van de vele eilanden van Indonesië. Met prachtige stranden, weelderige jungles, uitgestrekte rijstvelden en een vriendelijke en gastvrije bevolking, is Bali erg in trek als vakantiebestemming. Door de betaalbare reiskosten is het daarnaast een uniek idee verjaardagscadeau vrouw. Bali is onderdeel van de Soenda-eilanden en ligt tussen Java en Lombok. Het magische eiland wordt ook wel ‘Island of the Gods’ genoemd. Deze naam dankt dit tropische paradijs aan de vele mystieke Hindu tempels vol exotische tradities. In dit artikel geven we je handige tips voor een perfecte vakantie op Bali.

Actief op Bukit

Lekker luieren op het strand is misschien het eerste waar je aan denkt bij Bali. Maar ook als je op zoek bent naar een actieve invulling van je vakantie zit je er goed. Of specifieker: op schiereiland Bukit. Hier kun je namelijk heerlijk hiken in de (vulkanische) heuvels en bergen en langs duizelingwekkende kliffen (waarvandaan je schildpadden kunt spotten). Na het wandelen tot rust komen doe je in een van de vele koffietentjes. Daarnaast is Bukit dé plek voor strandfeestjes. Op de parelwitte stranden die Bukit rijk is, is er iedere dag wel een gezellig feestje waar je aan kunt deelnemen.

Cultuur in Ubud

Tegen het decor van mooie watervallen en weelderige natuur ligt het culturele Ubud. De kleine dorpjes ademen de exotische tradities van dit Bali. Dagelijks worden er offerrituelen aan goden uitgevoerd. Ubud bevat yoga studio’s en markten vol lokale producten. Daarnaast kun je er natuurlijk ook heerlijk eten. Even tot rust komen doe je door prachtige wandelingen te maken door de Tegalalang rijstvelden of door een van de vele tempels van het eiland te bezichtigen. Wil je liever fietsen? Ook daar leent Ubud zich goed voor. Je kunt er verschillende fietstours boeken om op die manier het eiland te verkennen onder leiding van een lokale gids.

Watersport in Canggu

Dat Bali het perfecte idee verjaardagscadeau vrouw is voor de waterliefhebber bewijst Canggu. Dit surfersdorp is niet voor niets ontzettend populair bij toeristen. Er hangt een chille surfvibe in het dorpje dat bovendien voorzien is van heel veel uitstekende accommodatie mogelijkheden. Binnen een mum van tijd ben je golven aan het pakken in Batu Bolong. Vul je energielevels aan in een van de vele hippe restaurantjes of geniet van de muziek en cocktails bij een van de beachclubs die Canggu rijk is.

Bezichtig de Pura Tanah Lot

Een bezoekje aan een tempel mag op ‘Island of the Gods’ natuurlijk niet ontbreken. Op het hele eiland kun je er verscheidene vinden, maar tempel Pura Tanah Lot is wel de meest bijzondere. De tempel is namelijk alleen bereikbaar wanneer het laagwater is. Pura Tanah Lot is het mooist bij zonsondergang, al kan het dan behoorlijk druk en toeristisch zijn. Als je de drukte wil ontlopen, is een bezoekje bij zonsopgang ook een aanrader. De tempel ligt in de buurt van Kuta en is een van de belangrijkste tempels op Bali die een ode brengt aan de zee.